”Enorm utvecklingspotential”

Alwex Transport AB valde  Vipetechs mjukvaru robot KOFAX RPA för att automatisera sina arbets processer

Alwex Transport AB är ett expansivt företag som satsar på gröna transporter med målsättningen att bli södra Sveriges ledande tjänsteleverantör av skräddarsydda transporter, entreprenad, lager och logistiklösningar. – Vi hjälper våra kunder att hitta effektiva helhetslösningar för just deras verksamhet och som underlätta logistiskt och planeringsmässigt.

Alwex får in kundernas bokningar i många olika format: på mejl, Excel, pdf:er, web-portaler med mera. Ofta saknas möjlighet till full orderintegration med kundens ordersystem.    Då tar Alwex hjälp av mjukvaruroboten Kofax RPA. – Tidigare la vi mycket tid på att lägga in bokningar manuellt, men i dag sker det mesta automatiskt. Mjukvaruroboten kontrollerar att allt stämmer innan bokningarna registreras i vårt TMS-system, säger Jesper Eklund, som arbetar med att analysera verksamhetens processer i jakten på förbättringspotential. En del kunder använder så kallad omvänd fakturering och meddelar Alwex hur mycket som ska faktureras för en period. – Tidigare förlitatade vi oss på kundens uppgifter men nu görs automatiskt en kontroll av självfakturan mot utförda bokningar i vårt TMS-system. Dels minimeras risken för fel, dels ökar kvaliteten på vår data och vi behåller spårbarheten hela vägen.

Vipetech byggde upp processerna från start tillsammans med Alwex så att de skulle passa just deras kundflöden. Enligt Jesper Eklund fungerar samarbetet med Vipetech mycket bra. De har även har fått hjälp att hitta fler flöden som passar för automation. – Vi har lärt oss att göra detta själva och fortsätter nu att automatisera fler orderprocesser. I början tar det tid men vi ser det som en långsiktig investering. Tanken är att fortsätta utveckla alla affärsområden med  fler autonoma processer. Han ser en enorm utvecklings- potential för digitala medarbetare.
– Det är bara fantasin som sätter gränser, säger Jesper Eklund.

projekt/alwexmini
Anna Zand tis 31 mars 12:25 (för 2 dagar sedan) till mig Översätt meddelande Inaktivera för: engelska