För Ikano Fastigheter blev Addoro en perfekt lösning

Från en ohållbar manuell hantering till en enkel, smidig och – inte minst – kostnadseffektiv lösning. För Ikano Fastigheter blev Addoros tjänster en perfekt utväg på ett administrativt problem.

Att först behöva skriva ut runt 15 000 hyresavier varje kvartal, sedan vika och lägga dem i ett kuvert, därefter klistra igen och skicka iväg dem med posten var vardag för personalen på Ikano Fastigheter. Fram till hösten 2011. Då kom Helen Björn Nilssom, teamleader på Shared Service Center i kontakt med Addoro.

- Vi hade i alla år skött denna hantering inhouse. När Addoro hörde av sig fick vi genast en bra dialog och de presenterade en lösning som passade oss alldeles utmärkt, säger Helen och fortsätter:

- Dessutom skiljde det rent kostnadsmässigt betydligt mindre än vad jag räknat med.

EFTER NÅGRA FINJUSTERINGAR av mallarna, kom Ikano Fastigheter snabbt igång med Addoros utskickssystem av hyresavier och själva blev företaget av med en jobbig och onödigt omständlig hantering. Nu finns dessutom planer på att utöka samarbetet med Addoro.

- Vi tittar på en lösning där vi får hjälp med våra manuella fakturor och påminnelser. Vi har en hel del sådana också och et är förstås en administration som tar tid för oss, säger Helen Björn Nilsson.

Fakta: Ikano Fastigheter är ett fastighetsbolag som långsiktigt äger, förvaltar, projektutvecklar och bygger handelsplatser och bostäder genom Ikano Retail Centres och Ikano Bostad. De skapar attraktiva handelsplatser för familjer och vänner i Sverige, Finland, Norge och Danmark tillsammans med IKEA. De äger, utvecklar och bygger både nya bostadsrätter och hyresrätter i Stockholm, Mälardalen och Örsundsområdet. De är en del av den internationella företagsgruppen Ikano som äger, utvecklar och förvaltar företag inom områdena finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Deras styrka kännetecknas av att de tillsammans tar fram långsiktiga lösningar grundade på schyssta villkor och enkelhet, som skapar mervärden för våra kunder. Ikano bildades 1988 och ägs av familjen Kamprad.

28 februari 2017