Är det dags att anställa en digital assistent?

Ett av de kanske mest omtalade ämnena just nu är hur robotar och AI kommer påverka våra arbetsliv. Tidigare har endast storbanker och försäkringsbolag haft fokus på att nyttja mjukvarurobotar (RPA). Men nu har vi en plattform som lämpar sig för en betydligt bredare målgrupp. Vipetech har framgångsrikt levererat en PoC (proof-of-concept) hos flera kunder.

Ett typiskt leveransprojekt initieras med en analysfas där vi tillsammans med kund kartlägger samt identifierar de processer som är möjliga att automatisera med hjälp av RPA. Ofta har företagen redan automatiserat de affärskritiska kärnprocesserna med olika EDI eller API integrationer. Men det finns en svans av sub-processer som är resurs och kostnadskrävande men för dyra att automatisera med de traditionella integrationerna. Det är dessa processer man med fördel kan automatisera med RPA.

När vi har identifierat en eller flera processer så är det dags att bygga upp robotarna för att kunna utföra de angivna uppgifterna. Det kan handla om att fånga och tolka befintliga applikationer för att behandla en transaktion, manipulera data, utlösa svar eller kommunicera med andra digitala system. Roboten kan rent krasst göra allt en människa kan göra på en dator, det finns inga begränsningar vad gäller vilken mjukvara eller vilket system som det skall göras i med vår produkt.

Det finns inte heller några begränsningar vad gäller hur många processer en enstaka robot kan utföra. Man kan med fördel schemalägga processerna under en "robotdag" (en robot jobbar 24 timmar om dagen, 365 dagar om året).

Om ni vill veta mer om hur Vipetech kan hjälpa er så bokar vi mer än gärna ett möte med er.

20 juni 2018