Svefaktura, elektronisk faktura, PEPPOL faktura, e-faktura.

Kärt barn har många namn.

Oavsett vad vi kallar den elektroniska fakturan för eller vilket format den skickas, eller kommer i, så är det en klok idé att gå över från traditionella pappers/PDF fakturor till ett säkrare format som e-faktura.

Elektronisk fakturahantering

Hantering av fakturor behöver inte längre vara dyrt och tidsödande. Med elektronisk fakturahantering sköts allt istället automatiskt och digitalt vilket förbättrar processen på många sätt. Borttappade fakturor och sena betalningar minskar avsevärt, ni får bättre kontroll på flödet, en överblick över fakturans historik och tillgång till fakturan var som helst, när som helst. Kom igång med elektronisk fakturahantering och se hur mycket enklare och smidigare era affärsprocesser kommer att bli.

E-faktura

Med e-faktura blir din fakturering enklare, smidigare och snabbare.

Du får möjlighet att göra viktigare saker än att vika papper och kuvertera manuellt. Dessutom är e-faktura det säkraste sättet att fakturera på. Risken för sena betalningar minskar avsevärt eftersom e-fakturan landar säkert direkt i din kunds system.

Tar du dessutom emot e-fakturor minskar det manuella arbetet och risken för betalningsanmärkningar avsevärt. Enligt studier betalas en pappersfaktura i snitt 8,97 dagar försent i Sverige. Motsvarande siffra för e-fakturor ligger på 3,6 dagar.

Dessutom så är det billigare att både skicka och ta emot en e-faktura.

För att inte tala om att man belastar miljön avsevärt mindre än genom en pappersfaktura.

Reglerna och riktlinjerna för utformningen av hur en e-faktura skall se ut ändras kontinuerligt.

Peppol

Dessutom så kommer Svenska myndigheter från den 1 november 2018 ha som krav att de och deras leverantörer skall använda Peppol:s infrastruktur. Oavsett om ni vill skicka eller ta emot e-faktura, Svefaktura, elektronisk faktura, PEPPOL faktura så är Vipetech rätt företag att arbeta med.

Vi på Vipetech förstår oss på e-faktura och kan anpassa oss efter era behov och krav.

Vi hjälper dig med din elektronisk fakturering!
Kontakta oss så berättar vi mer om våra lösningar.